تاريخ انتشار : 13100/08/10 - 18:20
كد :148
معرفی انواع آسانسور
مدل های مختلف آسانسور را با در نظر داشتن معیارهای مختلف، میتوان در دستههای مختلف تقسیمبندی نمود. از معیارهای مهمی که برای دستهبندی انواع مختلف آسانسور میشود در نظر گرفت، سیستم چاله است که با توجه به این معیار انواع آسانسورها را میتوان تقسیم بندی نمود ؛ آسانسورهای شیشهای، آسانسور خانگی، آسانسورهای هیدرولیک، آسانسورهای کششی
مقایسه دیگر که برای دسته بندی انواع مختلف آسانسورها باید در نظر داشت ، نوع آپارتمان میباشد ؛ با توجه به این مقایسه، آسانسور را میتوان در دستههای آسانسورهای مورد استفاده در بیمارستانها، آسانسور صنعتی، آسانسور آپارتمان تجاری و مسکونی و آسانسور خودرو یا خودرو بر هستند.
ملاک مهم دیگر در دسته بندی انواع آسانسورها، ارتفاع ساختمان بسیار مورد توجه است ؛ به طور مثال برای آپارتمان های تا ۴ طبقه میشود از سیستم هیدرولیکی به راحتی استفاده نمود.
مدل های آسانسور با توجه به مکانیسم چاهک :
- آسانسورهای کششی
- آسانسورهای هیدرولیک
آسانسور هیدرولیکی
از آسانسور هیدرولیکی صرفا برای جا به جایی و حمل افراد استفاده نمی گردد بلکه در جا به جایی کالاهای سنگین نیز میتوان بهره برد. آسانسورهای هیدرولیکی با استفاده از جک های هیدرولیکی کار جابه جایی را انجام داد. جک های هیدرولیکی انواع مختلفی داشته که بسته به نوع استفاده تهیه و تولید میشوند. در آسانسورهای هیدولیکی (بالابر هیدرولیکی) جک های هیدرولیکی با استفاده از فشار روغن کار می نمایند به این صورت که این جک ها فشار روغن را توسط مجموعه ای با نام پاوریونیت تولید میشود و به پیستون انتقال می دهند . در ظاهر این نوع آسانسورها، جک های هیدرولیکی در قسمت کناری و یا قسمت زیرین کابین مستقر میشوند که با استفاده از نیروی هیدولیکی، کابین آسانسور را به حرکت در می آورند. در اصل داخل مجموعه پاوریونیت، از پمپ هیدرولیکی استفاده میگردد که روغن را با فشار زیادی به پشت پیستون جک هیدرولیکی هدایت نموده و در نتیجه باعث بالا رفتن آسانسور خواهد شد. در زمان حرکت به سمت پایین آسانسور تخلیه روغن داخل جک توسط شیر برقی صورت میگیرد. با تنظیم دقیق مقدار تخلیه روغن پیستون، کابین آسانسور در ایستگاه مورد نظر توقف میکند. معمولا از این نوع آسانسورها برای مسافت های کم و توان های بالا استفاده میگردد.
آسانسورهای کششی
قدیمی ترین مدل آسانسورها، آسانسور کششی میباشد. آسانسورهای کششی با استفاده از نیروی اصطکاکی که بین سیم بکسل ها و فلکه کشش موتور است، ایجاد حرکت میکنند. خلاصه این مدل آسانسورها از یک کابین و هم چنین یک وزنه متصل به دو سر سیم بکسل که روی قرقره ای به نام فلکه قابل حرکت است، تولید میشوند. نوع کاربری ساختمان و تعداد جابه جایی آنها توسط افراد، در ابعاد مختلف طراحی و تولید می گردند.
دسته بندی بر اساس ارتفاع ساختمان
برای ساختمان هایی از ۱ تا ۴ طبقه به منظور صرفه جویی در هزینه، از آسانسورهای هیدرولیک استفاده می گردد.
برای ساختمان های متوسط معمولا از آسانسورهای کششی گیر بکس دار مورد استفاده دارند.
برای ساختمان های از ۱۲ طبقه به بالا معمولا از آسانسورهای کششی مدل گیر لس استفاده می گردد.